Chipsy jarmużowe

Chipsy jarmużowe
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Szybka, smaczna i zdrowa przekąska :)

Składniki

  • liście jarmużu
  • oliwa z oliwek
  • tymianek
  • świeżo mielony pieprz
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Liście jarmużu skrapiamy oliwą z oliwek, a następnie oprószamy je solą, świeżo zmielonym pieprzem i doprawiamy suszonym tymiankiem.

    Tak przygotowany jarmuż przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 01 września 2015
Bardzo smaczna i zdrowa przekąska <3
mimiwiki 01 września 2015
Pycha, ja dodaję je też do zup kremów zamiast grzanek :)
aaasikkk 02 września 2015
Tylko u mnie w lokalnych zieleniakach jak na złość jarmużu nie uświadczysz... :( A tak bym zjadła!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • liście jarmużu
  • oliwa z oliwek
  • tymianek
  • świeżo mielony pieprz
  • sól do smaku
Składniki