Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już nie kupuję tylko robię sama od czasu do czasu.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 541
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1428
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 126
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 403
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 541
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1428
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 126
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 403
Składniki
Ziemniaki obrać,pokroić w cieniutkie plasterki lub zetrzeć na tarce na plastry. Wypłukać tyle razy żeby woda nie była mętna. Plastry ziemniaków osuszyć na papierowym ręczniku.
Olej rozgrzać w garnku i wrzucać partiami ziemniaki. Smażyć aż się zarumienią i będą chrupiące. Wyjmować łyżką cedzakową i osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju.
Chipsy posypać solą do smaku. Dodatkowo można też posypać mieloną papryką.