Chipsy

Chipsy
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Pyszne, kruche i cieniutkie jak papier chipsy. Polecam.

Składniki

  • Liście : buraka, rukoli, jarmużu
  • olej rzepakowy
  • sól, pieprz, ostra papryka

Przygotowanie

  1. Wszystkie listki płuczemy, dokładnie osuszamy.
    Osuszanie jest tu kluczowym warunkiem otrzymania dobrych chipsów.
    Lekko skrapiamy olejem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, mieszamy.
    Listki rozkładamy na blaszce z papierem, tak żeby nie stykały się ze sobą.
    Pieczemy w 130 C około 10 minut.

Komentarze do przepisu (1)

konhambos 08 września 2020
uwielbiam takie chipsy, czesto robie z jarmuzu
Składniki
  • Liście : buraka, rukoli, jarmużu
  • olej rzepakowy
  • sól, pieprz, ostra papryka
Składniki