Cebule faszerowane kaszanką

Cebule faszerowane kaszanką
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
danie dla miłośników kaszanki ;-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebule obrać i wydrążyć tak, aby zostały dwie warstwy. Środki cebuli pokroić drobno i usmażyć na małej ilości oleju.

  2. Jak cebulka się zeszkli dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki kaszanki. Wymieszać i smażyć razem kilka minut, przyprawić do smaku.

  3. Nadziewać cebule gotowym farszem, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i piec w 180 stopniach około 35 minut.

  4. Danie jest gotowe jak cebule będą miękkie. Przed podaniem można posypać pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami konserwowymi.

Komentarze do przepisu (4)

landryna8215 23 listopada 2011
musi być super.Fajna odmiana dla zwykłej kaszanki z cebulką
annawk 24 listopada 2011
wygląda bardzo fajnie, znacznie lepiej niż sama kaszanka na talerzu
yann 18 listopada 2012
Czy zapiekamy w naczyniu żaroodpornym po przykryciem czy bez przykrycia?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki