Cebularze z ciasta francuskiego

Cebularze z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: evanion
Pyszne cebularze, idealne na ciepło jak i na zimno (podobno, nie zdążyły wystygnąć ;) )

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy w piórka i na odrobinie oleju i wolnym ogniu dusimy do miękkości, solimy i pieprzymy.

  2. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty (mniej więcej 15x15cm) Uduszoną cebulę układamy na środku kwadratu i dwa przeciwległe rogi ciasta łączymy na środku (to tylko proponowana przeze mnie forma, można pobawić się i powymyślać własne;))

  3. Układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 20minut w 200'

  4. Przecier pomidorowy przelewamy do garnka, zagotowujemy doprawiamy przyprawami.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 02 lutego 2013
Szybkie,proste a jakie pyszne :))
Składniki
Składniki