Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebula nie zawsze musi być tylko składnikiem farszów. Tym razem ona w głównej roli. Odwdzięcza się swoją słodkością. Można wykorzystać białą cebulę i nafaszerować czerwoną fasolą i odwrotnie czerwoną cebulę i nafaszerować białą fasolą.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 103
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 807
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 523
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 103
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 807
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 523
Składniki
Cebule obrałem, wrzuciłem do osolonej, wrzącej wody. Obgotowywałem 10 minut. Wyjąłem łyżką cedzakową, osączyłem. Odciąłem czubki cebul, ostrożnie wydrążyłem wewnętrzne warstwy, pozostawiłem 2-3 wierzchnie. Wydrążone środki cebul, fasolę i rozmaryn zmiksowałem na gładką masę, przyprawiłem solą i pieprzem. Wypełniłem farszem cebule, ułożyłem w natłuszczonej żaroodpornej formie. Posypałem orzechami i wiórkami masła. Zapiekałem do miękkości cebuli, około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni C.