Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeglądając prasę kulinarną natknąłem się na przepis Kurta Schellera , a że ser kozi bardzo mi smakuje , pokusiłem się na wypróbowanie tego przepisu. Przyznam ,że smakuje niesamowicie. Szczególnie polecam jako lekką kolację.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Ziemniaki umyłem , obrałem i pokroiłem w plasterki. Włożyłem do wrzącego wywaru , gotowałem do czasu aby ziemniaki były ugotowane , ale nie były zbyt miękkie. Odsączyłem i przełożyłem na talerz. Sos : orzeszki pinii uprażyłem na suchej patelni. Składniki na sos wymieszałem , dodałem do niego uprażone orzeszki. Ser pokroiłem plasterki. Ułożyłem je na ziemniakach , polałem sosem. Podałem z bagietką.