Carpaccio z tuńczyka

Carpaccio z tuńczyka
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Pyszna przekąska.

Składniki

  • 200 g świeżego tuńczyka
  • roszponka
  • suszone pomidory w oleju
  • marynowany imbir
  • kapary
  • oliwa extra vergine
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Filety z tuńczyka pokroiłem na cienkie plasterki. Aby ułatwić krojenie można tuńczyka włożyć do zamrażarki na 2 godziny ( można wykorzystać już gotowe pokrojone ).
    Plasterki tuńczyka ułożyłem na talerzu.
    Dodałem roszponkę, pokrojone suszone pomidory, kapary, marynowany imbir, posypałem świeżo zmielonym pieprzem i solą. Polałem oliwą extra vergine.
    Podałem z bagietką.

Komentarze do przepisu (4)

ciacho50 01 kwietnia 2016
smakołyk w moim typie ;)
Obserwator 01 kwietnia 2016
Polecam bardzo smaczna i szybka przekąska. Pozdrawiam :)
Futka 02 kwietnia 2016
Mega apetyczne - palce lizać :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200 g świeżego tuńczyka
  • roszponka
  • suszone pomidory w oleju
  • marynowany imbir
  • kapary
  • oliwa extra vergine
  • sól
  • pieprz
Składniki