Camembert w cieście francuskim

Camembert w cieście francuskim
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: catha
Camembert zapiekany w cieście francuskim z dodatkiem żurawiny. Dla osób, które nie liczą kalorii ;)

Składniki

  • Na 2 porcje:
  • 2 sery typu camembert
  • pół opakowania ciasta francuskiego
  • żurawina/borówka do mięs
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy koło ciut większe niż ser, to będzie nasza podstawa. Wycinamy kilka wąskich pasków i jeden szerszy pas. Ser kładziemy na koło, wydrążamy kawałek sera ze środka, wkładamy tam łyżkę żurawiny, zamykamy wydrążonym serem.
    Na wierzchu układamy wąskie paseczki, po bokach szerszy pas, który możemy naciąć.
    Wkładamy do piekarnika na 210 stopni i pieczemy około 20 minut, do zarumienienia. Podajemy doprawiony świeżo zmielonym pieprzem, z łyżką żurawiny lub borówki.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 03 listopada 2020
super:)
SprytnaChochla 03 listopada 2020
Bardzo ładne danie!
Składniki
  • Na 2 porcje:
  • 2 sery typu camembert
  • pół opakowania ciasta francuskiego
  • żurawina/borówka do mięs
  • świeżo zmielony pieprz
Składniki