Camembert w cieście francuskim

Camembert w cieście francuskim
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Ewa_G
Szybka i niebywale smaczna przekąska. Wystarczy ser camembert, ciasto francuskie, trochę żurawiny w słoiczku i można z tego wyczarować coś pysznego. Taki ser świetnie też sprawdzi się podczas romantycznej kolacji (wówczas wystarczy wykorzystać jedynie połowę porcji). Z pewnością będzie dobrze smakował do lampki wina:)

Składniki

  • 1 op. ciasta francuskiego xxl
  • 2 serki camembert
  • żurawina w słoiczku
  • 1 białko

Przygotowanie

  1. Oba sery kroimy na ćwiartki

  2. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 8 kwadratów. Na każdym kawałku kładziemy po cząsteczce sera i zawijamy w tzw kopertę.

  3. Pakieciki z serem układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozmąconym białkiem (lub żółtkiem, jeśli ktoś woli). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni do zarumienienia (na około 20 minut).

    Podajemy z żurawiną.

Komentarze do przepisu (2)

Dolcevita-in-my-kitchen 17 lutego 2018
Pyszna przekaska dla gosci. Bardzo fajny przepis :-)
Ewa_G 18 lutego 2018
Bardzo lubimy ten zapiekany w cieście serek:) Polecam:)
Składniki
  • 1 op. ciasta francuskiego xxl
  • 2 serki camembert
  • żurawina w słoiczku
  • 1 białko
Składniki