Burgery z kaszanki.

Burgery z kaszanki.
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Burgery zrobione są z białej, paprykowej kaszanki. Podwójnie panierowane grube kawałki kaszanki w bułce tartej i jajku usmażone na złocisty kolor z obu stron. Burgery są bardzo smaczne i mają chrupiącą panierkę.

Składniki

  • grubsze plastry paprykowej kaszanki 3-4 szt.
  • Bułka tarta
  • kurze jajka 2 szt.
  • Sól
  • tłuszcz do smażenia
  • pomidorki koktajlowe

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Panierujemy plastry kaszanki w rozmąconym, posolonym jajku, obtaczamy w tartej bułce i ponownie w jajku i w bułce.

  2. Tak panierowane burgery układamy na gorący tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiany kolor.

  3. Usmażone burgery podajemy z pomidorkami koktajlowymi lub ulubioną surówką.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 07 kwietnia 2020
Pyszotka:)
KORAL 07 kwietnia 2020
Fajny pomysł.
Docherro 07 kwietnia 2020
Super i smaczny pomysł:)
Składniki
  • grubsze plastry paprykowej kaszanki 3-4 szt.
  • Bułka tarta
  • kurze jajka 2 szt.
  • Sól
  • tłuszcz do smażenia
  • pomidorki koktajlowe
Składniki