Burgery rybne z dorsza

Burgery rybne z dorsza
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Witam się z Wami moimi burgerami rybnymi z dorsza. Przez skromność nie powiem, że wyszły pyszne :-) Fastfood może być zdrowy, jeśli zrobicie go domowym sposobem ;-)

Składniki

  • 500 g świeżego dorsza (lub innej ryby)
  • sok z połowy cytryny
  • sok z połowy limonki
  • 1 cebula szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej + trochę do obtoczenia burgerów
  • do smaku: sól, pieprz, sos sojowy, siekany koperek i pietruszka
  • olej do smażenia
  • 6 bułek do hamburgerów

Przygotowanie

  1. Rybę razem z szalotką zmielić w maszynce na grubych oczkach, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z cytryny i limonki, posiekaną natką pietruszki i koperku, przeciśniętym czosnkiem, dodać jajko i bułkę tartą. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor.

    Burgery rybne serwować ze swoimi ulubionymi dodatkami.

    SMACZNEGO!!!

Składniki
  • 500 g świeżego dorsza (lub innej ryby)
  • sok z połowy cytryny
  • sok z połowy limonki
  • 1 cebula szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej + trochę do obtoczenia burgerów
  • do smaku: sól, pieprz, sos sojowy, siekany koperek i pietruszka
  • olej do smażenia
  • 6 bułek do hamburgerów
Składniki