Buraczki w sosie jogurtowym

Buraczki w sosie jogurtowym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Czas na buraczki w sosie jogurtowym! Tak przygotowane mogą stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do innego dania. Tajnym składnikiem sosu jest kwaśne jabłko, które idealnie równoważy słodycz buraczków. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 500 gramów gotowanych buraków
  • 1 małe jabłko
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

  1. • Łączymy razem: jogurt, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pokrojone starte na tarce jabłko
    • Buraczki kroimy na większe kawałki i polewamy przygotowanym wcześniej sosem

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 07 listopada
Pyszotka :)
Składniki
  • 500 gramów gotowanych buraków
  • 1 małe jabłko
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szczypta soli
Składniki