Buły czosnkowe

Buły czosnkowe
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: palooka
Smaczne. Moja rodzinka uwielbia je. Dla tych wszystkich,którzy lubią czosnek:)

Przygotowanie

  1. Robimy zaczyn. Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy cukier i drożdże. Mieszamy zaczyn do rozpuszczenia się drożdży. Nasŧępnie dodajemy czosnek , który wyciskaliśmy. Jeśli ktoś lubi bardzo aromatyczne, można dać więcej czosnku. Zależy od gustu. Następnie dodajemy do zaczynu jajko, mąkę i sól. Wyrabiamy ciasto. Jeśli jest za rzadkie dodajemy trochę mąki.

  2. Z ciasta formujemy kule i lekko spłaszczamy je. Można zrobić kilka wersji bułek. 1 wersja, formujemy kule i dajemy na wierzch odrobinę ketchupu i ser żółty. 2 wersja Dajemy nadzienie do środka. Można dać kiełbaskę, boczek, ser żółty. Wszystko zależy od tego co mamy w lodówce.Pieczemy w temp. 200 stopni około 15-20 mi8nut zależy od piekarnika. Podajemy bułki z masełkiem czosnkowym.

Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 14 lutego 2011
Fajne bulki,mocno czosnkowe,wiec nie dla kazdecgo,ale dla amatorow czosnku na pewno sa uczta!
myszkapoolna 14 lutego 2011
a ile bułeczek wyjdzie z podanego przepisu!?super bułeczki
palooka 14 lutego 2011
Mi wyszło około 7 bułek.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki