Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu bułki z sezamem do burgerów. Zawsze lepiej zrobić je samemu niż kupować gotowce bo naprawdę są pyszne a do tego bardzo szybkie i łatwe w zrobieniu.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 126
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 126
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
W rondelku rozpuszczamy 2 łyżki masła i czekamy aż ostygnie. Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, cukier, sól, wodę oraz mleko. Mieszamy i dodajemy masło. Wyrabiamy ciasto do połączenia składników aby utworzyło jednolitą kule. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na 45 min.
Ciasto dzielimy na 8 kawałków. Z każdego formujemy kule. Układamy bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy sezamem. Pieczemy 15-20 min w temperaturze 190 stopni. Po wyjęciu przekrawamy bułeczki na pół i czekamy aż przestygną.