Bułki z kaszanką

Bułki z kaszanką
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Prosta rzecz a cieszy... Pewnie zaraz odezwą się przeciwnicy kaszanki, no nic zaryzykuję. Bułeczki są chrupiące, kaszanka idealna i do tego cebulka, świetna szybka przekąska po pracy, lub wczesna kolacja.

Składniki

  • dobra kaszanka 200 g
  • 4 małe kajzerki
  • 1 czerwona cebula
  • pieprz
  • 1/2-1 łyżeczka masła
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

  1. Kajzerki przecinamy wzdłuż w 3/4 wysokości, "kapelusik" odkładamy na bok i łyżeczką delikatnie wydrążamy środek.
    Kaszankę i posiekany czosnek podgrzewamy na patelni z odrobiną masła, gdy rozpadnie się doprawiamy odrobiną pieprzu.
    Ciepłą masą z kaszanki wypełniamy wydrążone bułki.
    Cebulę kroimy w plasterki i krótko przesmażamy na patelni, lekko posypujemy solą.
    Przesmażoną cebulę przekładamy na bułki.
    Patelnię na której smażyliśmy cebulę delikatnie spryskujemy oliwą, rozkładamy na niej bułki i kapelusze

  2. Bułeczki przesmażamy kilka minut na małym ogniu.
    Od razu podajemy.
    Idealnie do tego pasuje konserwowy ogórek.

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 22 lutego 2018
Pycha <3 Uwielbiam <3 Jednak tylko białą kaszankę jem...każdy je, to co lubi ;)
Składniki
  • dobra kaszanka 200 g
  • 4 małe kajzerki
  • 1 czerwona cebula
  • pieprz
  • 1/2-1 łyżeczka masła
  • 1 ząbek czosnku
Składniki