Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 16 dużych bułek :)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Składniki
Zrobić zaczyn i odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać wszystkie składniki na właściwe ciasto i dodać zaczyn. Mikserem wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość formować bułki i układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Bułki posmarować rozkłóconym jajkiem, delikatnie przeciąć nożem przez środek, posypać ziarnami wg uznania. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 20-30 minut. Smacznego