Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, bo domowe... Tym razem propozycja bułek, które przede wszystkim można wykorzystać do domowych hamburgerów. Polecam ;)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 390
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14765
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 364
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 390
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14765
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 364
Składniki
W misce skruszyć drożdże, dodać mleko w proszku, cukier i stopione masło. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut.
Następnie dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto, przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce.
Z gotowego ciasta uformować bułeczki (u mnie 10 szt), które należy przełożyć na blachę wyłożoną papierem.
Mocna spłaszczyć, przykryć i odczekać jeszcze kwadrans. Potem posmarować roztrzepanym żółtkiem z mlekiem i posypać sezamem.
Piec w temp. ok. 200 stopni przez 20-25 min, do momentu, aż się ładnie zrumienią. Smacznego!