Bulgur z boczkiem i fasolką szparagową

Bulgur z boczkiem i fasolką szparagową
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Moja ulubiona kasza po polsku.

Składniki

  • 250 g kaszy bulgur
  • 250 g wędzonego boczku
  • 250 g fasolki szparagowej
  • cebula
  • łyżka masła
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Bulgur zalewamy wrzątkiem. Cebulę siekamy i szklimy na maśle z dodatkiem przecieru pomidorowego. Fasolkę gotujemy ,kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą dodajemy do kaszy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni i razem z tłuszczem i posiekaną natką dodajemy do całości. Składniki łączymy ze sobą ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (5)

dodusia222 06 października 2014
Ciekawe i na pewno smaczne!!!
Futka 06 października 2014
Pycha! Kocham Bulgur :) Połączenie go z boczkiem i fasolką - fantastyczne! :)
Konto usunięte 16 listopada 2014
Nie cierpię wędzonego boczku,ale w tym towarzystwie prezentuje się super.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g kaszy bulgur
  • 250 g wędzonego boczku
  • 250 g fasolki szparagowej
  • cebula
  • łyżka masła
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól ,pieprz
Składniki