Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzyłeś o wycieczce do Lwowa?Teraz nie musisz ruszać się nawet z domu,wystarczy spróbować budyniu po lwowsku
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Składniki
Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu. Dodać oczyszczoną wątróbkę. Usmażyć, przestudzić. Następnie składniki zemleć razem z jajkami na twardo
Wymieszać z żółtkami, a następnie delikatnie połączyć ze sztywną pianą z białek. Przełożyć do wysmareowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Szczelnie zamknąć, Włożyć do większego naczania z wrzątkiem i w kąpieli wodnej gotować około 50 minut.
Gotowy budyń, wyjąć, przełożyć na półmisek udekorowany sałatą. Fantazyjnie obłożyć piklami. Podawać zraz po przygotowaniu, z pieczywem jako dodatek.