Bryndza z papryką i czosnkiem

Bryndza z papryką i czosnkiem
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: BEATA1978
Bardzo dobra :) polecam

Składniki

  • bryndza 2 opakowania x 120 g
  • papryka konserwowa 100 g
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula średniej wielkości 1/2 sztuki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • ocet spirytusowy 1 łyżeczka
  • suszone oregano 1 płaska łyżeczka

Przygotowanie

  1. Bryndzę pokroić w plasterki i poukładać na półmisku. Paprykę konserwową i cebulę pokroić w kostkę, posypać nimi kawałki bryndzy. Oliwę, ocet i oregano wymieszać ze sobą i dodać pokrojony w kosteczkę czosnek (czosnek można też przecisnąć przez praskę). Takim sosem polać bryndzę.


    Smacznego :)

Składniki
  • bryndza 2 opakowania x 120 g
  • papryka konserwowa 100 g
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula średniej wielkości 1/2 sztuki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • ocet spirytusowy 1 łyżeczka
  • suszone oregano 1 płaska łyżeczka
Składniki