Bruschetta po warmińsku.

Bruschetta po warmińsku.
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Majala
Tak bardzo chcę już wiosny. Więc chociaż żegnam zimę...w kuchni. Dzisiaj coś co pomaga mi marzyć o pięknej pogodzie, pięknych widokach i pięknej muzyce. A jednocześnie będąc w mojej kuchni w Olsztynie na Warmii. A więc bruschetta. Ale taka troszkę inna , bo z bułki grahamki, przecież odchudzam się.

Składniki

  • bułki grahamki 5 szt.
  • Passata ( gęsty przecier z pomidorów z ziołami
  • zioła prowansalskie, czosnek granulowany, pieprz kolorowy
  • olej lniany ( znakomita będzie też oliwa z oliwek)
  • Mozzarella

Przygotowanie

  1. Bułki pokroić w kromki,

  2. Kromeczki rozłożyć na papierze do pieczenia.
    Każdą kromeczkę posmarować olejem lnianym . Można też oliwą z oliwek. Będzie bardziej po włosku. A następnie posypać ziołami prowansalskimi i granulowanym czosnkiem.

  3. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
    Blachę wyjąc i przełożyć kromeczki na druga stronę, wstawić na kilka minut.
    Trzeba uważać, bo wszystko trwa bardzo krótko.


  4. Kromeczki posmarować Passatą , położyć mozzarellę i pomidorka. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, solą i czarnuszką. Można położyć listek bazylii lub pietruszki.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (5)

slodkisentyment 16 marca
Pyszne :)
SlodkoSlodka83 17 marca
Dla mnie pycha,też już tęsknie za wiosną i latem,ale już coraz bliżej,damy radę ;-)
kulinarnagosia 17 marca
O, tak znakomita, przekąska :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • bułki grahamki 5 szt.
  • Passata ( gęsty przecier z pomidorów z ziołami
  • zioła prowansalskie, czosnek granulowany, pieprz kolorowy
  • olej lniany ( znakomita będzie też oliwa z oliwek)
  • Mozzarella
Składniki