Brukselka w panierce z tartej bułki.

Brukselka w panierce z tartej bułki.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Pyszna.,chrupiąca...polecam:)

Składniki

  • Brukselka 60dkg
  • jajka 2 szt
  • mąka 3 łyżki
  • Bułka tarta
  • masło klarowane lub inny tłuszcz

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyścić i umyć.
    Zalać wodą posolić i gotować 4-7min.Odcedzić i wystudzić.

    Jajka roztrzepać już nie solić.Brukselkę obtoczyć w mące,jajkach i bułce,smażyć ze wszystkich stron.
    Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (17)

bozka44 17 stycznia 2018
Ja cie! Ale zes przywalila!! Brukselke zawsze tylko z tarta buleczka z maselkiem spozywam, ale panierowanej, to... Czytaj całość »
Ja cie! Ale zes przywalila!! Brukselke zawsze tylko z tarta buleczka z maselkiem spozywam, ale panierowanej, to jeszcze nie jadlam! Musi byc mega. Super pomysla mialas :-)
Maudie 17 stycznia 2018
Brukselkę uwielbiam ale w panierce jeszcze nie jadłam,czas spróbować :))))
Rabarbarka 18 stycznia 2018
Bardzo fajny pomysł, ale po 20 minutach gotowania brukselka będzie rozciapana, pożółkła i pozbawiona wszelkich... Czytaj całość »
Bardzo fajny pomysł, ale po 20 minutach gotowania brukselka będzie rozciapana, pożółkła i pozbawiona wszelkich naprawdę cennych walorów, jakimi charakteryzują się kapustowate. Wystarczy ją zblanszować w lekkoosolonej mocno wrzącej wodzie przez pięć minut, a zachowa kolor i pozostanie jędrna.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Brukselka 60dkg
  • jajka 2 szt
  • mąka 3 łyżki
  • Bułka tarta
  • masło klarowane lub inny tłuszcz
Składniki