Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajny dodatek do mięsa, albo można wykorzystać jako przekąskę
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 483
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 483
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
1. Brukselkę obieramy z wierzchnich liści, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru.
2. Do miski wsypujemy mąkę.
3. Wbijamy jajka.
4. Dodajemy proszek oraz sól.
5. Wlewamy mleko.
6. Wyrabiamy ciasto tak żeby nie było grudek.
7. Ugotowane brukselki obtaczamy w cieście.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Przekąska gotowa. 10. Smacznego.