Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietnie smakuja jako samodzielne danie np na kolacje ale i jako dodatek do obiadu do steka i ryzu, podaje mala ilosc skladnikow bo ja gotuje dla 2 osob, ilosc ktora teraz uzylam byla na dwa male indywidualne kokotki zaroodporne,
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
brokuly gotujemy okolo 10 min, jesli mamy mozliwosc zrobmy to na parze, zachowaja pelnie smaku i koloru,
w osobnym garku gotujemy mleko z maslem rogniecionym czosnkiem, sola i piepszem dorzucamy make mieszamy by powstal jednolity sos,
brokyly przekladamy do zaroodpornych kokotkow, albo do jenego duzego naczynia, posypujemy serem i zalewamy sosem,
jesli mamy skladniki gorace i odrazu wkladamy do pieca wystarczy zapiekac okolo 15 min, jesli bylo przygotowane wczesniej i jest zimne zapiekamy okolo pol godzinny az sie zarumienia lekko w teperaturze 180 stopni