Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
ugotuj brokuł (najlepiej na parze) al dente
potraktuj przeciśniętym przez praskę czosnkiem
żurawinę zalej gorącą wodę, namocz chwilę
pomidory pokrój w cienkie paski
orzechy (lekko podrobione) przesmaż na suchej patelni
wymieszaj składniki (delikatnie)
zrób sos czosnkowy z jogurtu, majonezu i czosnku + przyprawy, polej na sałatkę
na wierzch rozłóż pokrojony na kostkę ser (wersja z ananasem - słodsza, wersja z gorgonzolą - "wytrawna")
można udekorować rukolą, roszponką a najlepiej kiełkami słonecznika