Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy sezon truskawkowy w pełni, korzystam na wiele różnych sposobów aby rozsmakować się. to jeden z nich.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2840
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2840
Składniki
Truskawki myjemy i oczyszczamy. Odkładamy ok. 5-7 szt. Resztę truskawek wrzucamy do wysokiego naczynia zalewamy 100ml mleka i miksujemy na gładką konsystencję. Wkładamy do lodówki.
do miski wlewamy resztę mleka ok. 200ml, wsypujemy bitą śmietanę w proszku i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wkładamy do lodówki.
Resztę truskawek kroimy na 4 i wkładamy do szklanki. Zalewamy koktajlem z etapu 1, następnie wlewamy odrobinę soku. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę i również polewamy odrobiną syropu. Możemy udekorować truskawką :). Smacznego