Boczniaki w panierce

Boczniaki w panierce
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: bozka44
Chyba najpyszniejsza propozycja na boczniaki, przygotowane w klasycznej panierce, smazone na maselku. I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!

Składniki

  • Boczniaki - w ilosci wg uznania.
  • sol, pieprz, czosnek granulowany
  • do panierowania: maka, jajka, bulka tarta
  • maslo do smazenia

Przygotowanie

  1. Boczniaki myjemy, przyprawiamy z obu stron sola, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Panierujemy najpierw w mace, lekko przyciskajac reka, nastepnie w jajku i bulce tartej.

    Smazymy na maselku, najlepiej pod pokrywa.
    Potem jest dobrze jeszcze z wierzchu nieco posolic.

    I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!

Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 13 października 2018
Przepyszne!!! to najlepsza metoda na boczniaka!
SlodkoSlodka83 14 października 2018
Prosto i smacznie :-)
babcitereskiciasta 14 października 2018
Pyszne grzybki.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Boczniaki - w ilosci wg uznania.
  • sol, pieprz, czosnek granulowany
  • do panierowania: maka, jajka, bulka tarta
  • maslo do smazenia
Składniki