Boczniaki panierowane z sosem Taco

Boczniaki panierowane z sosem Taco
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Joasia100
Urzekniesz nimi nawet wybredne dzieci.

Składniki

  • boczniaki 1 paczka
  • jajka 2 szt
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • czosnek w proszku
  • sos Taco
  • Oolej rzepakowy

Przygotowanie

  1. Boczniaki umyć, odciąć nóżki (są twarde), przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem.

  2. Jajka rozbełtać, na drugi talerz wsypać bułkę tartą. Jajka osolić i dodać czosnek.

  3. Boczniaki maczać w jajku, bułce tartej. Smażyć na oleju. Podawać z gotowym sosem Taco lub innym pikantnym sosem. SMACZNEGO!

Składniki
  • boczniaki 1 paczka
  • jajka 2 szt
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • czosnek w proszku
  • sos Taco
  • Oolej rzepakowy
Składniki