Boczek surowy pieczony w piwie z dodatkiem dyni.

Boczek surowy pieczony w piwie z dodatkiem dyni.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Boczuś wyszedł fantastyczny,pełen aromatu i niezwykle smaczny.Polecam wypróbować na świąteczny stół:)

Składniki

  • 1,30 boczek surowy
  • 3 łyżki kminku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżeczki czosnek granulowany
  • szklanka piwa
  • liście laurowe 3 szt
  • Ziele angielskie 6 kulek
  • dynia 300g

Przygotowanie

  1. Boczek natrzeć przyprawami.
    Podlać szklanką piwa i dać do nagrzanego piekarnika do 190st.
    Piec około 30min.
    Po tym czasie obrócić,jeśli piwo wyparowało dolać pozostałą część 300ml.

  2. Podpiec boczek 15 min.
    Znów obrócić i dać pokrojoną dynię.

    Podpiekać do miękkości boczku i rozparzenia dyni.

    Jeśli lubicie na ciepło tak upieczony boczuś to polecam,jest pyszny:)

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (12)

fafiatko 22 grudnia 2019
Niebo rozplywajace sie w ustach i jeszcze pieczona dynia, przepyszne!
Docherro 22 grudnia 2019
Dziękuję bardzo kochana,trochę ten przepis czekał na dodanie,teraz nadeszła pora:):)
SprytnaChochla 23 grudnia 2019
Piękny!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1,30 boczek surowy
  • 3 łyżki kminku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżeczki czosnek granulowany
  • szklanka piwa
  • liście laurowe 3 szt
  • Ziele angielskie 6 kulek
  • dynia 300g
Składniki