Boczek pieczony

Boczek pieczony
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Na co dzień i każdą okazję.

Składniki

  • boczek surowy (chudy), ok. 1 kg
  • sól, czosnek, majeranek
  • cebula, 1

Przygotowanie

  1. Umyty boczek natrzec solą czosnkiem (świeżym, drobno posiekanym lub granulowanym), majerankiem. Zawinąc w ściereczkę i włożyc do lodówki na ok. 3 doby.

  2. Boczek obłożyc cebulą pokrojoną w plastry, podlac wodą. Piec ok. 1 godziny w temp. ok. 180 stopni. Smakuje na gorąco i na zimno z chrzanem i pieczywem. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

Zuzia77 10 lutego 2010
Woda podlewamy tak aby spód zanurzony był w wodzie czy więcej?
Składniki
  • boczek surowy (chudy), ok. 1 kg
  • sól, czosnek, majeranek
  • cebula, 1
Składniki