Bób z boczkiem i pietruszką

Przepis dnia 2016-06-25
Bób z boczkiem i pietruszką
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: oldfork
...

Składniki

  • 1/2 kg bobu
  • 15-20 dag wędzonego boczku
  • pęczek pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Bób gotujemy w osolonym wrzątku. Musi być ugotowany na pół miękko. Obieramy go z łupin.
    Boczek kroimy w drobną kosteczkę i zasmażamy na patelni. Dodajemy ugotowany i pozbawiony łupin bób. Smażymy razem przez chwilę. Doprawiamy sola i pieprzem oraz obficie posypujemy pokrojoną pietruszką.

Składniki
  • 1/2 kg bobu
  • 15-20 dag wędzonego boczku
  • pęczek pietruszki
  • sól, pieprz
Składniki