Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Na oliwie w niewielkim garnku , na małym ogniu, zrumieniłam drobno posiekaną cebulę. Gdy się lekko przyrumieni dodałam pokrojone w plasterki ząbki czosnku i plasterki chili. W miedzy czasie sparzyłam pomidory, obrałam je ze skórki i pokroiłam w kostkę. Gdy czosnek zacznie pachnieć, dodałam pokrojone pomidory i zwiększyłam ogień. W parę minut powinny zacząć się lekko rozpadać. Na koniec dodałam bób z puszki wraz z zalewą i kumin. Gdy bób się pogotuje parę minut, część rozgniotłam widelcem aby sos stał się bardziej gesty.
Wyłączyłam ogień, dodałam sól do smaku, pokrojona nać kolendry i sok z lemonki. Bób najbardziej smakuje podany w chlebkach pita, bądź nabierany chlebkiem z miseczki. Smacznego :)