Bób

Bób
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
tym razem zapieczony z oscypkiem

Składniki

  • 1/2 kg ugotowanego bobu (młody może być ze skórą)
  • 3 łyżki tartego oscypka
  • 3 kopiate łyżki śmietany kwaśnej
  • 2 łyzki zmielonych orzeszków ziemnych
  • só, papryka ostra

Przygotowanie

  1. Bób, śmietanę, przyprawy i orzeszki wymieszać tak, aby dokładnie oblepiły bób.

  2. Przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać serem. Piec ok,15 min.190 st. SMACZNEGO

  3. Lato w górach jest piękne!!!

Komentarze do przepisu (13)

Alicja_Tomasz 09 lipca 2010
hehehhe po góralsku :))
margo21 09 lipca 2010
co mają góry do bobu?
margo21 09 lipca 2010
co maja wspólnego góry z bobem?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 kg ugotowanego bobu (młody może być ze skórą)
  • 3 łyżki tartego oscypka
  • 3 kopiate łyżki śmietany kwaśnej
  • 2 łyzki zmielonych orzeszków ziemnych
  • só, papryka ostra
Składniki