Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu, niesamowicie pożywne i bardzo smaczne placki z cukinią, cebulką i pietruszką.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10577
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 198
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10577
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 198
Składniki
Cukinie dokładnie myjemy, odcinamy końcówki, wraz ze skórką ścieramy na tarce na grubych oczkach. Odstawiamy na 10 minut i dokładnie odsądzamy z wody którą wypuści. Następnie dodajemy pokrojoną cebulkę w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, poszatkowaną natkę pietruszki, jajko, śmietanę, mąkę oraz sól i pieprz. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem nakładając ciasto i formując placuszki. Ok 3-4 minuty z każdej ze stron do zarumienienia. Podajemy z sosem czosnkowym bądź też jogurtem.