biszkopt jasny

biszkopt jasny
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
przepis na tradycyjny biszkopt

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 SZKL CUKRU
  • 1 szkl mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Piec w 180 stopniach ok 30 min.

Komentarze do przepisu (1)

rosse 18 lutego 2013
Schowam w ulubionych i wykorzystam przy najbliższym pieczeniu;))
Składniki
  • 6 jajek
  • 1 SZKL CUKRU
  • 1 szkl mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki