Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos świąteczny ugotowany, przede mną jeszcze pieczenie ciast i wiele innych rzeczy związanych ze świętami. Dużo pracy tylko kto to zje? gości się nie spodziewamy bo rodzinkę daleko mamy, ale może bóg da że ktoś nas odwiedzi.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 299
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 349
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 269
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 299
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 349
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 269
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody i dodać mięso oraz kości żeberkowe, gotować do miękkości mięsa.
Następnie wyjąć mięso i oddzielić mięso od kości a indycze pokroić na mniejsze kawałki. Do wywaru po mięsie dodać kapustę drobno pokrojoną dodać ziela i liście laurowe, gotować do miękkości kapusty.
Gdy kapusta jest już miękkawa dodać przygotowane mięso i nadal gotować na wolnym ogniu. jak już kapusta i mięso są miękkie dodać majeranek, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą dodać cukier ( jest lepszy smak bigosu ) i dalej gotować.
Pod koniec dodać koncentraty pomidorowe i zagotować.
Dziś mam tak dzień zalatany że podałam bigos do chleba a przy okazji rodzinka spróbowała smaku i byli zachwyceni.