Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do zup lub przekąska.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Składniki
W rondelku zagotować wodę z masłem i solą. Garnek zdjąć z panika i wsypać mąkę. Wymieszać. Ciasto będzie gęste, przypominające mokry piasek.
Ciasto przełożyć do miski miksera i zacząć miksować na niskich obrotach. Dodać po 1 jajku na raz i zwiększyć obroty miksera.
Dodać ser, cały czas mieszając. Wyłączyć mikser, dodać szynkę i wymieszać ręcznie.
Ciasto przełóż do torebki foliowej z odciętym rogiem.
2 blachy wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj na nie ciasto z torebki tworząc niewielkie kulki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do zrumienienia, czyli ok 20 minut.