Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane sardynki po sycylijsku, przepis włoskich nonn, jak pierwszy raz w sklepie zobaczyłam świeże duże sardynki od razu pomyślałam o tym przepisie. Jamie gotuje po włosku.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20261
Składniki
Dostałam świeże sardynki :) oczywiście trezba je obrać, do tego przepisu trzeba odciąć łebek, wyczyścić brzuszki i wyjąć kręgosłupy.
Gotowe!
Bułkę namoczyłam w wodzie- można w bulionie. Użyłam pół jaja, bo robiłam niewielką porcję. Jeszcze posiekane oliwki, rodzynki, orzechy, starty ser i i odrobina soli i chili. Masę się wyrabia i wkłada się warstwę pomiędzy płaty sardynek i dociska dłońmi,
Sardynki panieruje się jak schabowe, najpierw w mące, potem w jaju i w bułce. Można smażyć, oryginalnie w głębokim tłuszczu ale nie jest to konieczne.
Smacznego :)