Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczną przekąskę lub na obiad.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2131
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1424
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 162
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 572
Szybka i smaczna
Odsłon: 9308
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2131
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1424
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 162
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 572
Szybka i smaczna
Odsłon: 9308
Składniki
Wykonanie: Bataty dokładnie wyszorować, i gotować około 25 minut w zależności od wielkości, odcedzić i ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w piórka, a czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso smażyć około 15 minut stale mieszając, żeby nie zbiło się w grudki. Dodać cebulę(część odłożyć do dekoracji) i smażyć jeszcze przez 10 minut. Dołożyć rodzynki, dusić przez 3 minuty na małym ogniu. Przyprawić sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem do smaku. Bataty przekroić na pół, wydrążyć miąższ, rozgnieść widelcem, dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Nadziewać wydrążone bataty, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 15 minut. Udekorować świeżą bazylią i piórkami cebuli.