Bananowe sajgonki.

Bananowe sajgonki.
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Małe chrupiące na przekąskę np.na imprezę andrzejkową:)

Składniki

  • papier ryżowy 50g
  • banany 4sz
  • starta czekolada
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Podałam przepis na porcję dla 2 osób.Jeśli chcemy więcej to musimy i papier ryżowy i banany kupić w większej ilości.

    Papier ryżowy zamoczyć w letniej przegotowanej wodzie,rozłożyć na desce.Banany obrać przekroić na cztery części.
    Każdą z części zawinąć w papier jak gołąbki.

    Smażyć w głębokim tłuszczu,odsączyć na ręczniku papierowym i posypać startą czekoladą.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (16)

galica13 28 listopada 2018
można jeść na zimno?
basiliana 28 listopada 2018
Ciekawy pomysł, przekąska wygląda apetycznie.
ErJot 29 listopada 2018
Ciekawy pomysł na banany:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • papier ryżowy 50g
  • banany 4sz
  • starta czekolada
  • tłuszcz do smażenia
Składniki