Bakłażanowo - orzechowe roladki

Bakłażanowo - orzechowe roladki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Bardzo prosta przekąska z kilku składników. Grillowane plastry bakłażana przekładane serkiem z orzechami.

Składniki

  • Bakłażan - 1szt
  • Sól i pieprz
  • Oliwa
  • Serek kanapkowy śmietankowy - 100g
  • Orzechy włoskie mielone - 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie płuczemy, wycieramy, smarujemy oliwą, obsypujemy pieprzem i solą, grillujemy z obu stron, aż będzie miękki. Można oczywiście upiec bakłażana w piekarniku.

  2. Serek kanapkowy mieszamy z orzechami. Ciepłe plastry bakłażana smarujemy serkiem z orzechami. Podajemy na ciepło.

    Najlepsze są młode bakłażany, w starszych skórka mimo grillowania może być twarda i trzeba ją będzie usunąć.

Komentarze do przepisu (2)

konhambos 24 września
Swietna przekaska z cudownym polaczeniem smaków.
fafiatko 30 września
Pycha! Trochę podobne do kuchni gruzińskie:)
Składniki
  • Bakłażan - 1szt
  • Sól i pieprz
  • Oliwa
  • Serek kanapkowy śmietankowy - 100g
  • Orzechy włoskie mielone - 2 łyżki
Składniki