Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan zapiekany z serem i sosem pomidorowym
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 925
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 925
Składniki
Bakłażan pokroić w pół cm. plastry, posolić i odstawić na chwolę aż wyjdzie rosa. podsmażyć je na patelni najlepiej grillowej( ale i na zwykłej jest dobrze). Podsmażyć cebulkę, wrzucić pomidory, i przyprawy, chili w/g uznania. gotować sos do odparowania soku. Ma być gesty aby nie sciekał z bakłażana. Rozłożyc plasty na bleszkę, posmarowac sosem,plaster sera bakłażan , sos i plaster sera , tak po dwie lub trzy warstwy bakłażana, jak cieńsze plastry to można i cztery warstwy. Zapiec w piekarniku do zezłocenia sera Jeśli został nam sos pomidorowy to można nim dodatkowo polewać upieczone zapiekanki w/g gustu jak kro lubi. Czasem w zezonie dodaję jeszcze po kawałku cukini. Smacznego.