Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki są proste i szybkie do przygotowania a przy okazji można do nich wykorzystać ciastowe resztki i przemycić troszkę zdrowych składników. Te małe, wilgotne, słodkie kuleczki z czekoladowym wnętrzem bogatym w bakalie zaspokoją podniebienie niejednego łasucha!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 74
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1047
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 87
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 74
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1047
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 87
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Do większej miski kruszymy herbatniki i biszkopty. Dodajemy płatki owsiane, siemię lniane, kakao,aromat i kokosy i całość mieszamy. Następnie dodajemy dżem, jogurt lub śmietanę i masło orzechowe - mieszamy jeszcze raz dokładnie łącząc składniki. Odstawiamy na pół godzinki do lodówki aby całość się schłodziła i po tym czasie formujemy małe kulki. Można całość obtoczyć w czekoladzie, orzechach lub wiórkach kokosowych. Smacznego!