Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na mini kanapeczki na imprezę. Pieczona ricotta w połączeniu ze skórką z cytryny i przyprawami ma ciekawy i delikatny smak.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Ser ricotta mieszamy razem z jajkiem, doprawiając do smaku przyprawami. Cytrynę parzymy wrzątkiem, ścieramy skórkę z cytryny na drobnych oczkach - dodajemy do masy. Blachę (22x28) smarujemy delikatnie olejem, wylewamy naszą masę i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut. Upieczoną ricottę kroimy, układamy na bagietkę i posypujemy drobno posiekanym avocado i ziarnami czarnego sezamu.