Bagietka z białą kiełbaską

Bagietka z białą kiełbaską
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Fram
czyli szybki sposób na czerstwą bagietkę ;-)

Składniki

  • mała bagietka - 2 szt.
  • białe cienkie kiełbaski - 4 szt.
  • żółty ser - 75 g
  • jajka - 3 szt.
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Bagietki nacinamy wzdłuż całej długości. Kiełbaski kroimy w grube plasterki, a ser (np. goudę) ścieramy na małych oczkach.

  2. W nacięcie każdej bagietki wkładamy po dwie pocięte kiełbaski i po połowie sera.

  3. Jajka roztrzepujemy, solimy, pieprzymy i równomiernie rozlewamy w nacięcia bagietek. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 15 min.

  4. Gotowe zapiekanki posypujemy posiekanym szczypiorkiem i gotowe. Smacznego !!!

Składniki
  • mała bagietka - 2 szt.
  • białe cienkie kiełbaski - 4 szt.
  • żółty ser - 75 g
  • jajka - 3 szt.
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • sól, pieprz
Składniki