Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli szybki sposób na czerstwą bagietkę ;-)
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 47
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2261
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1603
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 47
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2261
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1603
Składniki
Bagietki nacinamy wzdłuż całej długości. Kiełbaski kroimy w grube plasterki, a ser (np. goudę) ścieramy na małych oczkach.
W nacięcie każdej bagietki wkładamy po dwie pocięte kiełbaski i po połowie sera.
Jajka roztrzepujemy, solimy, pieprzymy i równomiernie rozlewamy w nacięcia bagietek. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 15 min.
Gotowe zapiekanki posypujemy posiekanym szczypiorkiem i gotowe. Smacznego !!!