Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Do mąki dodaj sól i pieprz.
Masło z mąką drobno posiekaj, dodaj żółtka i zagniataj ciasto.
Schłódź w lodówce przez 30 minut. Wylep potem foremki.
Piekarnik rozgrzej do 200 st. C.
Wstaw babeczki, zmniejsz temperaturę do 200 st. C i upiecz.
Pieczarki, cebulkę i boczek pokrój w kostkę, przesmaż na oleju lub maśle, dopraw solą i pieprzem, przestudź.
dodaj starty ser, pokrojoną natkę. Wymieszaj.
Włóż po porcji do babeczek i zapiecz 10 minut.