Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja babeczek jajecznych to szybka do wykonania, pożywna i zdrowa przekąska.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Składniki
Szynkę i warzywa kroimy w kosteczkę. Jajka roztrzepujemy dodając pieprz i sól.
Gdy już wszystko mamy przygotowane potrzebujemy foremek jak na mufinki. Mogą być każdego rodzaju ( papierowe, metalowe, silikonowe). Składniki ( warzywa i szynkę) wkładamy do pustych foremek. Następnie jak zostaną wypełnione zalewany jest do połowy roztrzepanymi jajkami. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu ich z foremek ja podaję te babeczki w następujący sposób : rukole rozkładam na talerzu a następnie babeczki jajeczne. Smacznego !!!!