Baba ganusz z cukinii

Baba ganusz z cukinii
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Pyszna pasta do chleba i warzyw

Składniki

  • cukinia jedna średnia lub dwie malutkie
  • pasta tahini 1 łyżka
  • oliwa- 2 łyżki
  • cytryna sok 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • sól i pieprz/chili

Przygotowanie

  1. Bardzo polecam ta pastę, sezon na cukinie wciąż trwa a bakłażany nie rosną w ogródku.

    Cukinie lekko przypaliłam w piekarniku na 200 stopni - około pół godziny.

    Obrałam skórkę która będzie odchodzić.

  2. Składniki wrzuciłam do malaksera. I gotowe.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (15)

babcitereskiciasta 20 września 2018
Pyszne danie.:)
basiliana 20 września 2018
Pieczona cukinia z nutą sezamu - to musi być dobre. Słyszałam kilka razy nazwę baba ganusz i jakoś zawsze... Czytaj całość »
Pieczona cukinia z nutą sezamu - to musi być dobre. Słyszałam kilka razy nazwę baba ganusz i jakoś zawsze zapominałam sprawdzić co oznacza. Teraz już wiem:)
bryssska 21 września 2018
Nazwę kojarzę z programu food network, wygląda apetycznie ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • cukinia jedna średnia lub dwie malutkie
  • pasta tahini 1 łyżka
  • oliwa- 2 łyżki
  • cytryna sok 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • sól i pieprz/chili
Składniki