Awokado po parysku

Awokado po parysku
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Prosto i smacznie

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • 4 jajka
  • 4 cienkie plastry wędzonego łososia
  • 1 cytryna
  • 6 łyżeczek majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowałem na twardo. Ostudziłem, oddzieliłem żółtka od białek, rozgniotłem je osobno. Białka wymieszałem z połową majonezu, żółtka z resztą majonezu. Lekko posoliłem do smaku. Awokado przekroiłem wzdłuż na połówki. Ostrożnie, aby nie uszkodzić skórek, wyjąłem miąższ, rozgniotłem go, podzieliłem na dwie porcje. Połowę wymieszałem z białkami, resztę z żółtkami. Plastry łososia ułożyłem płasko, nałożyłem na nich masę jajeczną, żółtą i białą obok siebie. Każdy plaster oprószyłem grubo mielonym pieprzem. Zwinąłem w rulon. Włożyłem łososia do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado.

Komentarze do przepisu (10)

Futka 23 listopada 2017
Pyszne! <3
Idealne! :)
Chcę! :D
Bellapi 24 listopada 2017
genialna przekąska :)
BEATA1978 24 listopada 2017
super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 dojrzałe awokado
  • 4 jajka
  • 4 cienkie plastry wędzonego łososia
  • 1 cytryna
  • 6 łyżeczek majonezu
  • sól
  • pieprz
Składniki